Este a patra finală pe care Simona Halep o joacă la Madrid. În ciuda problemelor de sănătate pe care le-a avut, sportiva noastră a dat tot ce a avut mai bun pe teren și a ajuns până în finală.

„Mă simt puțin obosită, a fost un meci intens, a jucat foarte rapid. M-am calmat după ce am pierdut setul al doilea, am vrut să deschid terenul, pentru că am stat foarte în spate în setul doi. Încerc să dau tot ce pot când intru pe teren. Nu sunt la 100% încă (n.r. despre tratamentul cu antibiotice), dar sunt din ce în ce mai bine în fiecare zi. Îmi place mult la Madrid și întotdeauna joc aici cel mai bun tenis al meu. O să încerc să fiu calmă mâine, să mă concentrez și să câstig această finală”, a spus Simona Halep la finalul meciului.

În ciuda faptului că jocul său de pe teren a fost unul spectaculos, Simona Halep spune că încă nu s-a refăcut 100%. În ceea ce privește titlul de lider mondial, Simona a declarat la începutul turneului că scopul său principal nu este să atingă iar locul 1 în WTA. Cu toate acestea, Halep a ajuns până în punctul în care o singură victorie o mai desparte de vârful clasamentului pe care l-a cucerit deja anul trecut.

„Încerc să dau tot ce pot, sunt foarte motivată la Madrid. Mereu am jucat bine aici. Nu sunt la 100%, dar e tot mai bine de la zi la zi şi sunt foarte fericită”, a spus Halep.

„O finală e diferită. Va trebui să mă concentrez şi va fi o provocare să câştig din nou aici. Însă nu voi pune presiune pe mine, voi încerca doar să câştig”, a precizat Halep, campioană la Madrid în 2016 şi 2017.