Aproximativ 6.000 de pensionari au primit scrisori de la RBS, prin care erau anunţaţi că banca a decis să întrerupă prânzuri sale anuale, din cauza "climatului economic dificil".

Chiar şi după ce RBS a primit cel mai mare ajutor financiar din lume din partea guvernului britanic în 2008, în jur de 4.000 de foşti angajaţi participau la evenimentele organizate de RBS în mai mult oraşe. "Suntem conştienţi că această veste va fi o dezamăgire pentru mulţi dintre cei care apreciau oportunitatea oferită de această masă de prânz, de a revedea foştii colegi. Vrem să fiţi sigur că această decizie nu a fost luată uşor, dar trebui să luăm orice măsură care poate reduce costurile", se arată în scrisoarea RBS citată de Daily Telegraph.

Guvernul britanic a fost nevoit să naţionalizeze creditorul ca urmare a crizei financiare izbucnite în 2008 după căderea gigantului de pe Wall Steet Lehman Brothers. Pentru a evita prăbuşirea Royal Bank of Scotland, guvernul britanic a fost nevoit să îia corde un ajutor financiar în valoare de 45 de miliarde de lire sterline.