'Nu trebuie să mai includem Rompetrol, Lukoil, Petrom, Transgaz sau Romgaz în dezbaterile noastre politice. Dacă sunt lucruri ilegale, să acţioneze cei care au dreptul să acţioneze. Însă noi, ca lideri, trebuie să fim mai responsabili. Aceasta ţară trebuie să aibă un viitor şi după 16 noiembrie. Sunt ruşinat, întrucât consider că s-a mers prea departe', a spus ministrul delegat pentru Energie.

El a adăugat că o astfel de abordare este nocivă pentru viitorul economic al României, întrucât ţara noastră are nevoie de investiţii care să creeze locuri de muncă.

'Cred că trebuie să arătăm respect investitorilor. Avem nevoie de investiţii care să creeze locuri de muncă. Dacă sunt investitori care fac lucruri ce nu sunt corecte din punct de vedere legal, să acţioneze cei care au responsabilitatea legală să acţioneze. Noi trebuie să ne focalizăm dezbaterile politice pe alte subiecte, pe strategii, pe viitorul ţării, pe ceea ce vom face la Bruxelles, în NATO, pe ceea ce ar trebui să facem ca membru al Uniunii Europene, ce ar trebui să facem în relaţia cu Ucraina, cu Rusia, cu Moldova şi să încetăm să mai folosim investitorii în disputele noastre politice, pentru că este un lucru extrem de nociv pentru această ţară', a completat Răzvan Nicolescu. 

Summitul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est – 'On the road to stability and growth', organizat la Bucureşti de publicaţia The Economist, a dezbătut marţi perspectivele economice ale regiunii. AGERPRES