La mai puţin de două zile de la anunţul schimbării executive, grupul bancar german Deutsche Bank este obiectul unei razii a procurorilor. Investigaţiile acestora vizează potenţiale tranzacţii frauduloase ale unor clienţi, transmite CNBC. Acţiunile instituţiei de credit având active în valoare de 1,7 trilioane euro se tranzacţionează la această oră pe Bursa de la Frankfurt cu 3,15% sub preţul de referinţă al şedinţei precedente, conform portalului Yahoo Finance, ceea ce echivalează cu o pierdere de aproximativ un miliard euro la nivelul capitalizării bursiere

"Astăzi birourile Deutsche Bank sunt cercetate de procurorul din regiunea Wiesbaden. Căutările sunt egate de o investigaţie privind tranzacţii cu hârtii de valoare ale clienţilor. Angajaţi băncii nu sunt acuzaţi de a fi făcut nimic greşit", spune un comunicat al Deutsche Bank. Contactaţi de publicaţia germană Der Spiegel, reprezentanţii biroului procurorului general di Frankfurt au refuzat iniţial să comenteze în vreun fel motivând că este ancheta este într-o "fază operaţională", însă ulterior purtătorul de cuvând a completat că este vorba despre un caz de evaziune de la TVA pentru tranzacţiile cu certificate de emisie de dioxid de carbon.

La sfârşitul săptămânii trecute indianul Anshu Jain părăsea, după trei ani, conducerea executivă a băncii care ar urma să fie preluată pe data de 30 iunie a.c. de britanicul în vârstă de 54 de ani Briton John Cryan, fost chief financial officer la banca elveţiană de investiţii UBS. "Viitorul nostru va fi definit în funcţie de cât de bine vom îndeplini strategia care are la bază impresionarea clienţilor şi reducerea complexităţii băncii", declara acesta cu ocazia desemnării, potrviit Reuters. Agenţia de ştiri comenta că principala misiune a acestuia va fi tocmai repararea reputaţiei unei instituţii lovite de scandaluri de manipulări de piaţă, trişare a clienţilor, evaziune fiscală şi spălare de bani.