Trump acuză China că că încearcă să influenţeze alegerile americane, scrie Reuters.

„China a afirmat public că încearcă să influenţeze şi să ne schimbe alegerile prin atacuri asupra fermierilor şi muncitorilor industriali, din cauza loialităţii lor faţă de mine”, a precizat Trump pe Twitter.

Trump amenință că va implementa contramăsuri faţă de China dacă Beijingul va viza muncitorii americani din industrie şi din agricultură,

„Vor exista contramăsuri consistente şi rapide faţă de China dacă fermierii şi/sau muncitorii industriali vor fi vizaţi!”, a adăugat Trump, care a câştigat alegerile din 2016 cu o susţinere masivă din sectorul clasei muncitoare.

Beijingul a anunţat că va lua contramăsuri, impunând taxe pentru bunuri americane în valoare de 60 de miliarde de dolari după ce Trump a anunţat luni că a impus taxe de 10% pentru importuri în valoare de 200 de miliarde de dolari din China.

În iulie, Beijingul a publicat un videoclip scurt în limba engleză, în care un bob de soia vorbeşte despre importanţa pieţei de schimb. În videoclip, este subliniat faptul că nouă din primele 10 state care cultivă soia în SUA au votat pentru Trump la alegerile din 2016.

„Aşadar, îl vor susţine votanţii de acolo pe Trump şi pe republicani când vor fi loviţi în portofele?", întreabă bobul de soia din videoclip.