Războiul din Israel. Un tanc a lovit din greșeală o poziție din Egipt

Un tanc israelian a tras din greşeală asupra unei poziţii egiptene, a anunţat duminică un purtător de cuvânt al forţelor armate din Israel (IDF) într-un comunicat preluat de Reuters şi AFP.

Lovitura accidentală a avut loc în apropiere de frontieră şi de Kerem Shalom, localitate israeliană aflată lângă Fâşia Gaza.

„Incidentul este în curs de anchetare, iar detaliile sunt reexaminate. IDF îşi exprimă regretul cu privire la incident”, arată comunicatul, fără a da alte detalii.

Un purtător de cuvânt al armatei egiptene a declarat că mai mulţi grăniceri au suferit răni uşoare, provocate de şrapnele din obuzul de tanc.

O sursă de securitate a agenţiei dpa a afirmat sub rezerva anonimatului că a fost rănit un recrut care se afla pe partea egipteană a frontierei, la punctul de trecere Rafah către Fâşia Gaza; versiunea sa a fost confirmată şi de martori oculari.

Explozie lângă punctul de trecere Rafah

O explozie și sirenele ambulanțelor s-au auzit lângă punctul de trecere Rafah dintre Egipt și Gaza, au declarat martorii pentru Reuters, potrivit skynews.com.

Cauza și locația exactă a exploziei nu sunt clare.

Rapoartele vin la scurt timp după ce unui convoi de 17 camioane de ajutor i sa permis să intre în Gaza din Egipt, potrivit presei de stat din Egipt.

A fost a doua livrare în teritoriu de când Israelul a impus un asediu complet în urmă cu două săptămâni.