Până pe 15 iunie, Washingtonul va prezenta o listă de produse chineze, cu un volum de afaceri de 50 de miliarde de dolari, care vor fi vizate de taxe vamale de 25%, a comunicat marţi Preşedinţia SUA.

În plus, Statele Unite vor continua acţiunile de litigiu împotriva Chinei la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Până la sfârşitul lunii iunie, Administraţia Donald Trump va anunţa restricţii privind investiţiile şi „intensificarea controalelor la exporturi” pentru cetăţeni şi entităţi din China implicaţi în „achiziţionarea de tehnologie industrială semnificativă”, precizează Casa Albă.

Citiți și: OECD se teme de un război comercial

Trebuie amintit faptul că încă din luna martie preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat impunerea de taxe vamale suplimentare în valoare de 50 de miliarde de dolari la importurile de produse din China şi limitarea investiţiilor chineze în Statele Unite.

Totodată, Donald Trump le-a cerut oficial reprezentantului SUA pentru Afaceri comerciale, Bob Lighthizer, şi secretarului Trezoreriei, Steven Mnuchin, să aplice un plan care prevede taxe vamale şi limitarea investiţiilor chineze în industria tehnologiei informaţionale din SUA.

Valoarea totală a taxelor vamale impuse Chinei va fi de aproximativ 50 de miliarde de dolari pe an. Administraţia Donald Trump denunţă presupuse furturi intelectuale comise de Beijing şi vrea reducerea deficitului comercial în relaţia cu China. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi-a atras deja critici pentru că a impus taxe vamale la toate importurile de oţel şi aluminiu, argumentând că trebuie să protejeze industria americană.

Citiți și: RĂZBOI comercial! Decizia care ar putea schimba relațiile dintre Amercia și Europa