Generalul John Hyten este şeful adjunct al Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore din Armata Statelor Unite.

Planeta întreagă tremură la gândul acestei posibile confruntări militare!

El a vorbit despre riscurile distrugerii lumii în cazul în care SUA s-ar angaja într-un război cu Rusia şi China. Ar fi “cea mai înfricoșătoare zi pentru planetă”, consideră generalul american.

Gen. John Hyten spune că principalul obiectiv al Statelor Unite ar trebui să fie evitarea unui astfel de conflict militar. în caz contrar, acest lucru s-ar putea solda cu urmări dintre cele mai distrugătoare nu doar pentru ţările direct implicate în conflict, ci și pentru întreaga omenire.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul podcast al Institutului Brookings, notează vestidinrusia.ro.

Gen. John Hyten (Sursă foto: US Department of Defense)

“Din punct de vedere principial, noi nu am luptat niciodată cu Uniunea Sovietică. Principalul nostru obiectiv ar trebui să fie ca niciodată să nu intrăm în război cu China și cu Rusia.

În caz contrar, acea zi amenință să devină cea mai înfricoșătoare zi pentru planetă”, a declarat generalul american.

Generalul vorbeşte despre ameninţarea nucleară ce vine din partea Rusiei

În plus, gen. John Hyten a catalogat Războiul Rece dintre SUA şi Rusia drept “cea mai importantă confruntare dintre două mari puteri pe care lumea a văzut-o vreodată”.

Generalul american a mai atras atenţia şi asupra ameninţării nucleare din partea Rusiei. Federaţia Rusă este cea mai mare ameninţare pentru Statele Unite, pentru că forţele nucleare ale acesteia sunt total modernizate, spre deosebire de cele americane, afirmă Hyten.

Sursa foto: Dreamstime