Adina Pera Ștefănie, conduce în prezent Direcția de Sănătate Publică din Hunedoara dar partidul de guvernământ vrea să o dea jos pentru numirea unui om „de casă”, pe Cosmin Ilioni, scrie fanatik.ro.

Cosmin Ilioni lucrează la Inspecția Sanitară din cadrul DSP și este cel care a mers să verifice de curând firma DD Chim. Această firmă a fost implicată în scandalul dezinsecției de la Liceul German Arad, în urma căreia 40 de copii au ajuns la spital.

A primit amendă deși totul a fost în regulă

Inspecția a verificat unitatea și deși totul a fost ok, s-a decis amendarea firmei.

„Mai exact de la Inspecţia Sanitară din cadrul DSP, şi a verificat societatea. Totul a ieşit foarte bine, a fost totul OK. Tot acest domn Ilioni a venit şi atunci. Iar acum mi-a spus inspectorul că trebuie să mă amendeze, că aşa a primit ordin de la cei din Ministerul Sănătăţii.

Voi contesta amenda, evident. Am lucrat la toate şcolile din judeţul Alba cu acest dezinfectant şi totul e perfect. Am toate avizele şi toate documentele necesare în regulă. Lucrăm profesionist, nu ne jucăm”, a declarat Csaba Vereş, administratorul societăţii DD CHIM din Deva.

Directorul DSP Hunedoara a dat cărțile pe față

Șefa Inspecţiei Sanitare din cadrul Ministerului Sănătăţii, Maria Comana spune că nu a dat ordin inspectorului Ilioni să aplice amendă agentului economic. Aceasta a pasat mai degrabă problema în curtea celor de la DSP Hunedoara.

„Nu eu sunt şefa inspectorilor de la DSP Hunedoara. Întrebaţi şi la Comisia de biocide din minister, nu e treaba mea să ştiu cât e valabil biocidul”, a transmis Comana. La rândul ei, Adina Pera Ştefănie, directorul executiv al DSP Hunedoara a dat toate cărțile pe față.

„Pe mine m-au sunat de la serviciu, seara, că doamna Comana o caută pe şefa de la Inspecţia Sanitară de la noi. Aceasta este în concediu şi nu putea fi găsită de directoare.

I-am spus colegei care m-a contactat să îi zică doamnei Comana să ia legătură cu cea care îi ţine locul şefei de la Inspecţie de la noi. Cu toate acestea, ea l-a contactat pe Cosmin Ilioni şi i-a cerut să se ducă în control la firma DD Chim.

În final a dat o amendă de 40.000 de lei acestei societăţi. E adevărat, există un registru al biocidelor la nivelul Ministerului Sănătăţii, care poate fi accesat pe bază de parolă de persoanele desemnate din teritoriu. De la noi, de la DSP Hunedoara, sunt doar două persoane care au parola şi pot intra să verifice acest registru”, a spus directorul executiv al DSP Hunedoara.

Prefectul de Hunedoara nu știa de situație

Între timp, prefectul de Hunedoara, Vasilică Potecă spune că nu știe nimic despre această situație și abia acum a aflat de toată situația.

„Nu am fost informat despre această situaţie, acum am aflat de la dumneavoastră despre asta.

Să ia măsuri directoarea de la DSP împotriva inspectorului respectiv. Dacă un inspector a făcut aşa ceva, este complet anormal, este ilegal! El trebuie să răspundă pentru acest lucru”, a afirmat prefectul de Hunedoara.