Un procent covârșitor, de 70% dintre hotelierii şi restaurantele de pe litoral vor da faliment dacă Guvernul nu decide după 15 iunie că își pot relua activitatea. Președintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a lansat un atac dur la adresa premierului Orban, amenințând că patronatele vor da în judecată Guvernul.

Oamenii de afaceri sunt revoltați că premierul nu respectă promisiunile făcute. Un exemplu în acest sens fiind cea a deschiderii restaurantelor din incinta hotelurilor.

„Vă spun informaţii din interiorul Guvernului: premierul şi ministrul Marcel Velea au fost de acord să deschidem. Dar Nelu Tătaru (ministrul Sănătăţii) şi Raed Arafat nu. Şi nimeni nu se pune acum cu medicii. Le place să fie la comandă, dar nu vor câştiga nimic dacă amână deschiderea cu 2 săptămâni, decât dacă se inventează un vaccin între timp.

Ludovic Orban, în viaţa lui nu a avut un angajat, nu a dat un salariu. Eu am 10 meserii pe care ştiu să le fac dacă nu mai sunt patron, dar el nu ştie să facă nimic, dacă nu mai e premier”, a atacat Mohammad Murad.

Potrivit acestuia, lui Raed Arafat şi ministrului Tătaru le este frică să-şi asume responsabilitatea acestei decizii. În opinia sa, Guvernul aşteaptă ca oamenii de afaceri să deschidă tacit restaurantele, fără un acord oficial, iar statul se va preface că nu vede acest lucru.

„Dacă se întâmplă ceva rău, se va constata că noi nu am respectat nişte reguli”, a punctat Mohammad Murad.