Război la PNL Iași. Doar liberalii care primit brăţări galbene pot intra să voteze, unii dintre ei revoltându-se. Totodată, la fața locului este prezentă și jandarmeria, dar și securitatea mall-ului, împărțirea brățărilor fiind supervizată de oameni din echipa strânsă în jurul lui Raul Ambruş.

Amintim afptul că nu mai puţin de 17 candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte. Secretarul general al PNL Timiş, Dănuţ Groza, a susţinut că „nu e organizare ca pentru război, este doar discilplină”. Până acum nu s-au înregistrat incidente.

În ceea ce privește candidații pentru biroul executiv al PNL Timişoara, echipa Ambruşi şi echipa Tabără au fiecare câte un candidat pentru fiecare funcţie. Trebuie subliniat faptul că fostul viceprimar Dan Diaconu este singurul care nu are contracandidat pentru funcţia de prim-vicepreşedinte la politici publice.

Pe de altă parte, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte pentru strategii politice şi comunicare sunt doi competitori: Adrian Radu şi Octavian Creţu.

Război total la PNL Iași

Războiul taberelor a început atunci când în zona unde se făcea prezenţa, deputatul Claudiu Chira a rupt o foaie de convocator. Pentru a putea pleca cu buletinele de vot a fost nevoie, pe lângă jandarmi, de sosirea mai multor poliţişti, care au însoţit echipa organizatorilor şi care a plecat înconjurată de agenţi de securitate.

Totodată, în momentul în care s-a ajuns în dreptul scărilor rulante, unde se urcă spre sala de evenimente, mai mulţi susţinători din tabăra Ambruş au început să tragă de cele două garduri metalice: „Vrem să intrăm!”, au strigat aceştia.

La scurt timp au urmat împinsăturile, cele două tabere fiind despărțite de cardurile metalice. Trebuie menționat faptul că unii dintre susţinătorii din tabăra Ambruş au încercat să urce prin lateral. Pe de altă parte, mai mulţi susţinători ai lui Ambruş au reuşit să pătrundă în clădire şi au început să tragă de uşă pentru a intra în sală şi trag de oamenii de pază.

Jandarmii și oamenii legii s-au mobilizat și au ajuns imediat la fața locului pentru a remedia situația.

Cosmin Tabără a oferit o serie de declarații după apariția incidentelor. Mai exact, acesta susţinut în discursul său că „incidentele dintre cele două tabere vor fi principala armă a adversarilor politici la următoarele alegeri. Nu vor trebui să investească nimic, se vor folosi de aceste imagini”.

Totodată, viceprimarul Timişoarei a făcut apel la unitatea liberalilor timişoreni. „Eu nu am muncit în campanie pentru Iohannis, pentru Orban sau pentru Nica, ci pentru PNL şi principiile care guvernează acest partid”, a spus acesta.