Bilanțul deceselor din Israel a crescut la 1.200 de oameni

Război în Israel. Bilanțul deceselor cauzate de războiul din Israel a crescut la 1.200 de morți. În principal, victimele au fost civili, a anunțat postul de televiziune Kan.

Forţele de Apărare ale Israelului au transmis, la rândul lor, că există 50 de ostatici confirmaţi sau persoane dispărute. De altfel, cea mai recentă actualizare din partea palestinienilor a fost că peste 900 de persoane au fost ucise numai în Gaza.

Primul avion cu echipamente militare din SUA a sosit în Israel

Primul avion cu echipamente militare din SUA a sosit deja la baza aeriană Nevatim din sudul Israelului. În plus, grupul de atac USS Gerald R Ford a sosit în estul Mediteranei.

„Cooperarea dintre armatele noastre este o parte esenţială pentru asigurarea securităţii regionale şi a stabilităţii pe timp de război”, au transmis Forţele de Apărare ale Israelului prin intermediul rețelelor sociale.

Mark Regev, consilierul principal al lui Benjamin Netanyahu, a zis că Israelul trebuie să „răspundă cu forţă” împotriva Hamas. El a recunoscut, de altfel, că ţara sa este „şocată” şi că îşi doreşte „o realitate mai stabilă în regiune”.

„Hamas a început acest război. Noi îl vom termina şi îl vom termina în termenii noştri. Aş întreba alţi oameni, cetăţeni ai Marii Britanii, ai oricărei alte ţări, ce aţi face dacă 1.000 dintre oamenii voştri ar fi ucişi într-o singură zi?

Premierul a comparat acest lucru cu atacurile din 11 septembrie din SUA. Dar dacă vă uitaţi la mărimea populaţiei israeliene şi o comparaţi cu cea a americanilor… a fost mai rău decât 11 septembrie. Dacă Israelul nu răspunde cu forţă, mă tem că lecţia va fi învăţată în toată această regiune – poţi lovi Israelul cu impunitate – nu este acceptabil”, a declarat el, potrivit BBC Newsnight.

Mark Regev
Mark Regev (SURSA FOTO: Wikipedia)

Benjamin Netanyahu promite că vor fi eliberați ostaticii de război

Vă amintim că, luni seară, Benjamin Netanyahu a promis că vor fi luate toate măsurile posibile pentru eliberarea ostaticilor de război. A promis și o ripostă fără precedent.

Premierul din Israel le-a cerut liderilor opoziției formarea unui guvern de uniune naţională, fără condiții prealabile.

Acesta a avertizat, de altfel, că loviturile aeriene asupra Fâșiei Gaza sunt doar începutul. Armata Israelului masează trupe militare la frontiera cu Fâșia Gaza. În prezent, se discută despre o ofensivă terestră pe teritoriul controlat de Hamas, relatează Sky News.