Rareș Bogdan a intrat în PNL înainte de alegerile europarlamentare iar implicarea sa a întrecut orice așteptări. Ajuns în Parlamentul European, acesta nu încetează să urmărească cu atenție ultimele mutări de pe scena politică din România.

Astfel, după ce fostul PNL-ist Călin Popescu Tăriceanu, actualmente „liberal de ALDE” a pornit atacul la adresa lui Iohannis, replica lui Rareș Bogdan nu s-a lăsat prea mult așteptată.

În această dimineață, proaspătul ales european a declarat că Tăriceanu a ajuns un personaj caraghios și ridicol, după ce acesta din urmă a declarat că l-ar învinge pe Iohannis în cursa de la prezidențiale.

Liderul ALDE a declarat că „absolut” ar câștiga un tur al doilea al alegerilor prezidențiale, dacă l-ar avea contracandidat pe Klaus Iohannis, pentru că actulul șef al statului, deși e pe primul loc în sondaje, nu are prea multe realizări în mandatul său la Cotroceni.

„Absolut și vă spun și de ce. În primul rând, eu sunt foarte curios cum își va justifica președintele cei cinci ani de mandat. Nu văd prea multe realizări la capitolul acesta în ceea ce îl privește pe președinte. Voturile în momentul de față, chiar dacă președintele este pe primul loc în sondaje, voturile nu au fost date niciunui candidat și depinde numai de noi să găsim candidatul care să vină cu propunerile pe care românii le așteaptă pentru a contura o adevărată alternativă la actualul președinte”, a afirmat Tăriceanu, la Antena 3, întrebat dacă are încredere că va câștiga un tur doi la prezidențiale cu Iohannis.