Răsturnare de situație în cazul Florian Coldea. Publicația albaneză Syri notează că premierul Edi Rama ar pune la cale o reuniune cu susținătorii săi în scopul fraudării alegerilor parlamentare din Albania, programate în aprilie 2025.

Florian Coldea, invitat să participe la o reuniune de taină în Dubai

Reuniunea taină ar urma să aibă loc în Dubai. Totodată, publicația menționată scrie că acolo se află un fel de cartier general permanent al Partidului Socialist al lui Rama.

Conform Syri, la întâlnire ar urma să participe și generalul Florian Coldea, un obișnuit al Dubaiului.

„Partidul Socialist, la cererea lui Edi Rama, examinează data potrivită pentru o întâlnire majoră cu diaspora în Emiratele Arabe Unite, pentru a se reuni în Dubai, înaintea alegerilor din Albania”, notează publicația menționată.

Ar fi vorba despre o adunare cu un număr redus de participanți, deoarece „acolo se află cartierul general electoral al partidului aflat la putere și conducătorii penali ai organizațiilor și centrului”.

„Socialiștii consideră că Durim Bami și Ergys Agasi ar fi doi dintre cei mai buni coordonatori, pentru a aduna acolo “Metamorfoza”, “Revanșa”, “184”, “339”, “Sufletul”, “Incineratoarele”, “5D”, “Teatrul”, “Portul Durrësului”, “Sky-ul”, “Encro chat-ul” și numeroși “clienți” ai dosarelor SPAK (n.red. DNA-ul albanez), în deplasări legale, pentru a dezbate manevrele necesare din partea partidului aliat de la guvernare, pentru tergiversarea cazurilor în curs de investigare și judecare, prin abuz de putere sau prin depășirea termenelor”, mai notează Syri.

Florian Coldea, SRI
SURSA FOTO: Inquam Photos, Octav Ganea

Publicația albaneză face mai multe dezvăluiri

Publicația albaneză face mai multe dezvăluiri. De exemplu, notează că la întâlnire ar urma să participe „infractori, traficanți globali de cocaină, lideri de bande, membri ai rețelelor mafiote internaționale, investitori, constructori, acționari ai resorturilor turistice, jucători în paradisuri fiscale, finanțatori ai partidelor politice, parteneri ai miniștrilor, deputaților, primarilor și oamenilor de afaceri legitimi”.

„Sunt omniprezenți, posesori de bani din trafic și infracțiuni, se află pe insule intangibile, cu nume ascunse, cât și în locuri fără acord de extrădare cu țara de origine. Împreună cu „colegii” guvernamentali, primari, procurori, judecători, ofițeri de poliție, ei sunt în consiliile de supraveghere, investiții, numiri, liste de candidați. Frații Durim și Valter Bami, Eldi Dizdari, Plarent Dervishi, Endrit Dokle, Ramazan Rraja, Suel Çela, Arben Ndoka, Hajdar Çopja, extrădați în Belgia pentru a răspunde în fața justiției din acea țară. Bajrët, Shullazi, Dajti, Ndreca, Prenga, Visul și Poja, Agasi, intermediari și mulți alții, nume ale căror menționări în interceptări îi leagă strâns de activități ilegale”, notează sursa menționată.

Conform Syri, participanții la întâlnirea din Dubai „nu îl vor lăsa pe Rama să zburde patriotic”. În schimb, „vor modifica registre contabile, rapoarte și investiții diverse”.

„Vor redistribui zonele electorale pentru anul 2025, din cauza plecărilor și arestărilor parțiale”, scrie Syri.

Un subiect de discuție ar fi cei care trebuie eliminați sau care trebuie incluși pe listele de deputați pentru alegerile din 2025.

Această întâlnire va „decide numele finale, vor fi desemnați sponsorii, grupurile înarmate pentru protecția urnelor și echipele de intimidare a alegătorilor”, scrie publicația albaneză.

„Oficialii albanezi sunt cei care nu doresc un acord de extrădare cu Emiratele Arabe Unite, deoarece secretele și finanțele ar ajunge în alte mâini”, arată publicația.

Emiratele au acorduri de extrădare cu 53 de țări. Totodată, sunt dispuse să semneze și cu Albania. În schimb, refuzul vine din partea oficialilor din Tirana.

Emiratele au acorduri cu mai multe țări. Este vorba despre Franța, Marea Britanie, SUA, Belgia, Germania, Grecia, India, Australia, China, Pakistan, Danemarca, România, Canada, Africa de Sud, Irlanda, Kazahstan, Algeria, Siria, Iordania, Egipt, Somalia și Italia încă din 2018, precum și cu toate țările din Orientul Mijlociu.