Foarte mulţi salariaţi lucrează de acasă în această perioadă, circa unul din trei, arată datele oficiale. Peste o treime dintre aceştia spun că sunt mai productivi de când lucrează din propria locuinţă, arată un studiu realizat de o platformă online de recrutare.

35% dintre angajaţi spun că sunt mai productivi de acasă: timpul pierdut până acum în trafic s-a transformat în timp de lucru. Mai mult, 17,5% dintre cei anchetaţi spun că se concentrează mai bine în aceste condiţii. Există totuşi şi români care spun că situaţia stă exact invers pentru ei. 13% dintre angajaţi susţin că treburile casnice şi copiii care sunt tot timpul în jurul lor acum îi fac mai puţin eficienţi.

“Eu am şi o fetiţă de 4 ani şi jumătate, în prima săptămână mi s-a părut foarte frumos, mi s-a părut că merge treaba foarte bine, după care în săptămânile următoare a început s-o ia plictiseala şi munca de acasă a devenit mai greu de realizat”, spune Elisa Sălcudean, angajat marketing.

Există şi alte dezavantaje ale muncii de acasă în această perioadă. Comunicarea este mai dificilă de la distanță, mai ales când vine vorba despre clienți, tot mai atenți la cheltuieli. Instrucţiunile sunt mai dificil de transmis celorlalţi membri ai echipei, scriu stirileprotv.ro.

Majoritatea firmelor folosesc aplicaţii de mesagerie instant şi sisteme de videoconferinţă pentru a comunica eficient de la distanţă. Foarte utile sunt şi documentele ce pot fi completate de mai multe persoane.