După ce a fost pusă sub acuzare și sub control judiciar, cu interdicția de a părăsi țara, pentru Kovesi apar și veștile bune.

Citește și: Pro TV îi îmbogățește pe Andra și Măruță. Salarii astronomice câștigate de cei doi

Renate Weber, europarlamentar român, susține că după cele întâmplate în ultimele zile, nu doar că șansele lui Kovesi de a ajunge procuror european nu au scăzut, dar s-ar putea ca acestea să fi crescut simțitor.

Și asta pentru că acțiunile secției pentru investigarea magistraților ar putea să o fi transformat pe Kovesi într-o victimă, iar aprecierea pentru ea în plan extern să crească și mai mult.

„Nu cred. Eu cred că unii s-ar putea să considere, dimpotrivă, că are mai multe şanse, că acum este o victimă. Aşa au fost discuţiile când am asistat la prezentarea şi audierea doamnei Kovesi în Comisia LIBE şi cea de Control Bugetar, au fost colegi care s-au exprimat în sensul acesta că este de fapt o victimă a propriilor acţiuni, aşa încât nu cred că a pierdut din şanse. Vom vedea ce se va întâmpla mai departe. Nu pot face predicţii”, a declarat Weber, într-o conferinţă de presă,