Tudorel Toader a făcut primele declarații înaintea întâlnirii cu Viorica Dăncilă. El a fost chestionat de jurnaliști asupra deciziei pe care ar urma să o ia în scurt timp.”Am vorbit cu doamna premier aseară, ca azi să ne vedem la 9:30. Voi merge la discuții. La momentul în care am stabilit această întâlnire, scrisoarea nu era trimisă la Cotroceni. Am văzut exprimări diferite. Vă asigur că domnia sa mi-a spus textual că nu poate cere demisia și că va trebui să apreciez și să decid, apoi să comunic. Dacă într-adevăr a trimis scrisoarea la Cotroceni, demisia mea rămâne fără obiect”, a spus Tudorel Toader

El a susținut că există în Constituție o decizie a CCR care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire și revocare a unui ministru. Guvernul îi aparține premierului. Nu aparține nici Președintelui și nici Parlamentului.

“Guvernul e al primului-ministru, el îl formează, dirijează, modifică. Sunt competențe partajate între premier și președinte. Decizia premierului e decisivă și o voi respecta. Cineva a făcut un invertar și cred că sunt peste nivelul mediu. Eu cred că mi-am îndeplinit obligațiile și plec mulțumit pentru experiența pe care am dobândit-o. A fost o echipă frumoasă, am făcut parte din trei guverne. Am fost onorat că am avut continuitate”, a comentat ministrul Justiției. .

Întrebat dacă va ajunge noul procuror general, Tudorel Toader a spus că nici nu i-a trecut prin cap așa ceva. “Nu voi fi procurorul general, nu mi-a trecut prin cap așa ceva. Am fost procuror la începutul carierei, nu e visul meu să fiu procuror general și la sfârșit de carieră”, a punctat Tudorel Toader.

El a avut și un mesaj liniștitor pentriu PSD și Liviu Dragnea: “Vă asigur că nu va fi un blocaj. La 9.30, după ce voi discuta cu primul ministru vom vedea care sunt deciziile.”.