Ministerul Apărării din Rusia a declarat vineri seara că informaţiile privind „reţinerea” de către România a unui transport cu echipamente militare ruseşti destinat Serbiei nu corespund realităţii, susţinând că nu a trimis nicio navă pentru a transporta echipament militar pe Dunăre, informează agenţia de presă oficială rusă TASS, citând surse din cadrul ministerului.

„Ministerul Apărării rus nu a trimis nicio navă pentru transportul de tehnică militară pe Dunăre în Serbia. Toate afirmaţiile referitoare la astfel de livrări şi pretinsa „reţinere” a transportului rusesc cu blindate de către partea română sunt absolut false”, notează Agerpres.

Potrivit acestora, echipamentele ruseşti au fost livrate la termen în Serbia, în intervalul de timp prevăzut de contract. „Toate livrările au fost efectuate în strictă conformitate cu condiţiile contractului şi în termenul convenit între părţi”, mai subliniază Ministerul Apărării de la Moscova. De asemenea, Ministerul Apărării rus menţionează că „exportul de produse cu destinaţie militară din Federaţia Rusă în Serbia se realizează în strictă conformitate cu legislaţia internaţională, în cadrul cooperării bilaterale tehnico-militare.”