Liderul Pro România, Victor Ponta, a făcut o serie de declarații explozive duminică seara. El a spus că nu exclude ca luni, la votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban, să fie parlamentari din partidul său care să voteze instalarea cabinetului PNL, deși decizia formațiunii este să nu fie sprinit acest cabinet.

„Nu exclud, nici vorbă”, a spus Ponta. El a continuat: „Mi s-a mai întâmplat ca oameni apropiați să mă vândă la colț”.

Cu toate acestea, liderul Pro România a pus o condiție pentru a vota pentru Guvernul Orban.

„Sunt trei miniştri care au picat la votul din Parlament, absolut toţi premierii şi eu când am păţit aşa ceva, am schimbat propunerea, pentru că e vorba de respectul faţă de Parlament şi ne aşteptăm ca domnul Orban să-i schimbe pe cei trei care au căzut la votul din comisii. (…) Cred că greşeşte dacă încalcă această regulă pentru cred că ar schimba o regulă care s-a aplicat 30 ani, o regulă democratică, o regulă caree se aplică şi în Parlamentul European. (…) Şi cred că e un semn foarte prost, un început de guvernare care trebuie să fie pentru toţi românii, nu cred că avem nevoie de un guvern care să fie doar pentru penelişti şi pentru domnul Iohannis. Cred că ar trebui să fie pentru toţi românii şi dacă începe în felul acesta, începe foarte prost”, a spus Ponta.

Întrebat dacă va merge luni în Parlament, la votul de învestitură, liderul Pro România a răspuns: „Nu, dacă nu îi schimbă pe cei trei miniştri, nu are rost. Dacă domnul Orban nu respectă Parlamentul, nu cred că poate să ne ceară nouă respect. Poate, totuşi, se va gândi mai bine în această noapte şi îi va schimba”.

„Am explicat de ce nu vom vota. (…) Pentru că am vrut să schimbăm şi vrem în continuare să schimbăm Guvernul Dăncilă cu un guvern mai competent. Miniştrii respectivi, fie că e domnul de la Dezvoltare, fie că e doamna de Muncă, fie că e chiar Ludovic Orban, nu sunt cu nimic mai competenţi decât cei care au plecat şi credem că este nevoie de oameni care să nu se preocupe (…) Domnul Orban a şi spus: ‘domnule, pe mine mă interesează să fiu prim ministru, ca să câştige Klaus Iohannis prezidenţialele şi PNL alegerile’. Ei, eu nu cred că asta trebuie să facă un prim ministru”, a arătat Victor Ponta.