Se schimbă regulile privind decizia de pensionare. Cu toate că începând din iulie, data ultimei modificări a acestei proceduri prevăzute în Legea pensiilor, toate contestațiile trebuie făcute la tribunal, acum Guvernul vrea să schimbe din nou regulamentul.

Până în vară, contestarea deciziilor de pensionare se făcea în fața Comisiei Centrale de Contestații, organ administrativ, căruia petenții trebuiau să i se adreseze, dacă erau nemulțumiți de deciziile de pensii care îi vizau. Dacă nici noua hotărâre nu le convenea, apelau la ajutorul instanțelor judecătorești.

În iulie, procedura s-a modificat, prin Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii. Conform acestui act normativ, la momentul de față, contestațiile trebuie adresate tribunalului de la domiciliul reclamantului, nemaifiind necesară depunerea unei astfel de solicitări la Comisia Centrală de Contestații.

Acum este posibil ca totul să se modifice din nou. Guvernul are în pregătire un proiect de ordonanță de urgență pentru modificarea unor acte normative din domeniul pensiilor publice. Printre altele se propune înființarea unor organe teritoriale, care să soluționeze deciziile de pensionare contestate: e vorba, mai exact, de Comisiile Teritoriale de Contestații. Acestea vor fi înființate în 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordonanței aflată acum pe masa Executivului, scrie dcbusiness.ro.