Se pare că premierul britanic, Theresa May, ar fi avut discuții secrete referitoare la organziarea unui nou referendum pe tema Brexit. Totul vine în contextul impasului Marii Britanii privind aprobarea Acordului pentru Brexit.

În cazul în care Guvernul nu poate evita un nou referendum, Theresa May are planuri de rezervă, conform unor surse politice de la Londra citate de The Telegraph.

„Este foarte posibil ca aprobarea Acordului Brexit în Camera Comunelor să fie condiţionată de organizarea unui nou plebiscit pe tema acestuia. Conservatorii ar trebui să admită că, dacă va fi aprobat un acord, probabil un număr mare de parlamentari vor cere un nou vot public”, a spus John McDonnell, un lider al Partidului Laburist.

Premierul Marii Britanii, Theresa May, se află în discuții și în negocieri cu opoziția pentru a obține într-un final aprobarea Acordului Brexit în Camera Comunelor.

Operațiunea Brexit ar trebui să se producă pe 31 octombrie 2019, conform deciziei Consiliului European. Dacă totuși până la alegerile europarlamentare de pe 23 mai oficialii Marii Britanii nu se vor pune de acord privind Brexit, țara va trebui să participe la scrutin. Dacă Camera Comunelor nu va aproba Acordul Brexit și va refuza să participe la scrutinul europarlamentar, aceasta va fi exclusă pe 1 iunie.