Lia Olguța Vasilescu a precizat joi că PSD nu ar fi votat niciodată cabinetul propus de Premierul desemnat, Florin Cîțu.

Parlamentarul social-democrat a lansat o teorie conform căreia depunerea mandatului de către Florin Cîțu are strânsă legătură cu o răzgândire de ultim moment a Președintelui Klaus Iohannis.

Iar schimbarea planului a survenit la Cotroceni în urma faptului că situația s-a precipitat în România, pe fondul crizei de coronavirus.

”Iohannis, interesat doar de anticipate”

”Hai să fim serioși! Cîțu a fost desemnat premier ca să pice! Johannis, interesat doar de anticipate cât timp e PNL e pe val, știa că niciun parlamentar zdravăn la cap nu are cum să-l voteze!

Între timp, peste planurile lui, s-a suprapus o criză fără precedent pentru România. Cum am fi putut noi să votăm un ins care, în calitatea lui de ministru de Finanțe, în anul coronavirusului, a considerat că e bine să taie din bugetul Sănătății 22 la sută față de cât dădea PSD în 2019?”, a scris fostul ministru al Muncii joi pe Facebook.

”Cum am fi putut noi să votăm un ins care împrumută zilnic câte un miliard de lei de la bănci, fără să spună ce face cu ei? Cum am fi putut sa votăm noi un ins care, în plină criză a coronavirusului, era preocupat doar să mai taie din taxele datorate de bănci statului sau să mai dea câteva sute de milioane de euro lui Micula, un fost deputat PNL?

”A întins prea mult coarda”

Cam cât de mult a putut Johannis să își bată joc de țara asta cu așa nominalizare? Până azi când și-a dat seama că, totuși, situația nu îi mai lasă loc de jocuri de culise și de calcule politice de îngropat PSD și că, întinzând prea mult coarda, aceasta riscă să se rupă!”, a explicat Lia Olguța Vasilescu.

”Interesant e ca parlamentarii PNL dau vina acum, după acest joc iresponsabil al lor și al președintelui, tot pe… PSD! Josnici până la capăt!

Guvernați, domnilor, că ați făcut multe eforturi să ajungeți acolo! Arătați oamenilor că sunteți mai buni! Tocmai ați pierdut 5 procente într-o singură zi…” a scris, în concluzie, reprezentanta PSD.