Informația că Laura Codruța Kovesi ar avea drum liber către câștigarea șefiei Parchetului European a făcut, vineri, înconjurul presei. În câteva ore, însă, au apărut noi informații care indică că situația nu este deloc atât de liniștită precum s-a presupus inițial.

Contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European nu s-ar fi retras din cursa de la Bruxelles. Informația a fost furnizată de Lili Bayer, reporter la politico.eu, care a anunțat pe Twitter că jurnaliştii publicaţiei internaţionale au vorbit cu Jean-Francois Bohnert și că acesta le-a transmis că nu a renunțat la poziție.

În urmă cu doar o zi, RFI a anunțat că Bohnert a fost numit procuror-şef al parchetului anticorupţie francez şi, astfel, a renunţat la funcţia de la Parchetul European.

În aceste condiții, lucrurile rămân la fel de complicate pentru Kovesi, care are de dus în continuare o luptă aprigă pentru câștigarea postului. Contracandidatul său francez a fost susținut cu tărie de Consiliul UE, în timp ce fosta șefă a DNA a primit sprijinul Parlamentului European. Pentru că nu s-a ajuns la niciun acord, a fost amânată luarea unei decizii până după alegerile europarlamentare.