Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat joi că parlamentarii social-democraţi vor decide la şedinţa grupurilor reunite, care începe la ora 15:00, cum vor vota în privinţa Guvernului Cîţu şi a spus că există un curent în partid care susţine că acest cabinet ar trebui învestit.

„Suntem în situaţia următoare – Guvernul Cîţu este un Guvern extrem de slab, extrem de nepregătit, cu oameni profund incapabili şi este responsabilitatea celor care l-au propus pe Cîţu premier şi a domnului Cîţu şi a PNL că a desemnat pe funcţiile de miniştri oameni atât de incapabili. Pe de altă parte, au fost într-adevăr la grupurile de la Cameră şi de la Senat colegi senatori şi deputaţi care au spus că e de preferat un Guvern slab unui Guvern interimar, practic unui Guvern care nu are atribuţia de a da ordonanţe de urgenţă şi de a gestiona situaţia de criză în România.

Simonis: Unii colegi vor să susţinem acest Guvern măcar până la trecerea acestei crize cauzate de coronavirus

Există acest curent în PSD al unor colegi care susţin că ar fi bine să ne asigurăm de învestirea acestui Guvern astăzi pentru o perioadă de timp, măcar până la trecerea acestei crize cauzate de virus. Decizia se va lua la ora 15:00, când va avea loc şedinţa grupurilor reunite ale Camerei şi Senatului”, a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu crede că Parlamentul este în situaţia de a amâna votul de învestitură pentru Guvernul Cîţu.

„Dacă instituţiile statului interzic adunări publice, chiar şi aceasta de la Parlament, trebuie să ne supunem, dar nu cred că suntem în situaţia asta. Aşteptăm decizia specialiştilor”, a afirmat Simonis, potrivit Agerpres.