Premierul desemnat Florin Cîţu a transmis un mesaj către parlamentari, prin intermediul paginii sale de socializare. Cîţu şi-ar dori ca aceştia să nu mai promoveze legi care pot arunca în aer România, subliniind că „spațiul fiscal pentru proiecte populiste este ZERO”.

Fostul ministru al Finanţelor mai transmite că nu-şi doreşte să fie reintroduse taxe care au fost deja eliminate şi nici votarea de noi pomeni electorale. „Este nevoie de responsabilitate altfel omorâți TOATE sectoarele economice”, atrage atenţia Florin Cîţu.

În contextul cazurilor în creştere de coronavirus din România, premierul desemnat spune că Ministerul Sănătăţii a primit 620 milioane de lei din fondul de rezervă, însă este posibil să fie nevoie de mai mulţi bani în curând.

Mesajul integral transmis de Florin Cîţu

„Mesaj pentru colegii mei parlamentari!

Nu mai promovați legi care au potențialul să arunce în aer situația financiară stabilă a României.

Spațiul fiscal pentru proiecte populiste este ZERO.

Avem nevoie de fiecare resursă financiară și trebuie să folosim eficient tot ce avem.

Acum nu este momentul să reintroduceți taxe pe care noi le-am scos sau să votați pomeni electorale. Din contră. Este nevoie de responsabilitate altfel omorâți TOATE sectoarele economice. Inclusiv cele care nu sunt afectate direct de ce se întâmplă acum în economia globală.

Deja am redistribuit din fondul de rezervă aproximativ 620 milioane lei pentru Ministerul Sănătății. Este posibil să fie nevoie de mai mulți bani.

În următoarele zile venim și cu măsuri pentru susținerea sectoarelor din economie. Întăi trebuie să vedem ce sectoare și cum sunt afectate. În funcție de această analiză alegem măsurile care să acționeze direct și eficient.

#RomaniiTrebuieSaStie”