Decizie fără precedent pe care o ia președintele Klaus Iohannis. Totul s-ar fi decis la Palatul Cotroceni. Șeful statului nu mai vrea alegeri parlamentare anticipate, dar este posibil să se amâne și alegerile locale.

Iohannis detonează nucleara serii

Iohannis detonează nucleara serii. Se pare că virusul ucigaș ar putea da peste cap tot anul electoral. Liberalii aproape că şi-au luat gândul de la anticipate, ba chiar şi alagerile locale ar putea fi amânate.

Iohannis ia în calcul să renunţe la planul alegerilor anticipate, dacă flageul Coronavirus se va răspândi cu rapiditate şi în România, spun mai multe surse citate de adevarul. ro.

Astfel, Guvernul Cîţu ar putea trece joi de votul Parlamentului, deşi liberalii plănuiseră iniţial să fie trântit. Ar fi un Executiv de sacrificiu. Dacă PNL va scădea în sondaje pe fondul presiunii sociale, premierul îşi va asuma personal eşecul politic pentru a salva imaginea partidului la alegerile parlamentare din toamnă. Chiar dacă Florin Cîţu va performa pe timp de criză sanitară, e greu de crezut că preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna din nou premier după alegeri. Favorit pentru postul de premier rămâne preşedintele PNL Ludovic Orban, în timp ce Florin Cîţu se va întoarce la Ministerul de Finanţe.

PSD joacă altfel. Marcel Ciolacu ar vrea alegeri anticipate, ca să poată scăpa de parlamentarii fideli încă lui Liviu Dragnea, însă majoritatea senatorilor şi deputaţilor PSD vor să-şi după mandatul până în decembrie. Nu vor să renunțe la salarii şi la dreptul de a avea pensie specială.