Ce măsuri a luat Administrația Prezidențială

Jurnaliștii acreditați la Palatul Cotroceni nu au putut intra în instituție înainte de a completa un formular precum cel de la graniță.

Aceștia au completat un formular standard în care erau întrebați despre călătoriile în zonele ”roșii”, despre contactul cu persoane suspecte sau confirmate cu noul coronavirus.

Noi cazuri de infectare cu coronavirus

”Până în prezent, la nivel național, au fost confirmate în total 25 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 5 persoane au fost declarate vindecate.
1. Femeie, 31 ani, județul Ilfov, contact cu prietena bărbatului de 49 de ani, primul caz confirmat în București.
2. Bărbat, 32 de ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
3. Femeie, 30 de ani, gravidă, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota. Femeia are stare generală bună.
4. Copil, 3 ani, București, contact al pacientului care a fost internat în Spitalul Gerota.
5. Femeie, 36 de ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
6. Femeie, 35 ani, București care s-a întors din data de 29 februarie din Israel, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
7. Bărbat, 34 ani, București, care s-a întors în data de 27 februarie 2020 din Londra, Marea Britanie, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.
8. Femeie, 41 ani, care s-a întors din Germania în data de 7 martie 2020 din Munchen, Germania, s-a prezentat cu simptomatologie la INBI Matei Balș.”, spun autoritățile.