Presa locală preluată de Reuters a anunţat în data de 20 noiembrie că rezultatul renumărării voturilor a fost confirmat oficial, iar cei 16 electori în Colegiul Electoral naţional din Statele Unite îi revin astfel candidatului democrat, conform agerpres.ro

Secretarul de stat al Georgiei, Brad Raffensperger, a precizat ulterior că rezultatele vor fi certificate mai târziu în cursul zilei. Trebuie menționat că preşedintele în exerciţiu al SUA, republicanul Donald Trump, continuă să nu recunoască rezultatul alegerilor din 3 noiembrie.

Rezultatul renumărării voturilor

Conform comunicatului retras de Raffensperger, renumărarea manuală a voturilor din acest stat nu a schimbat rezultatul primei numărători şi că Biden a câştigat.

„Cifrele reflectă verdictul poporului, nu o decizie a cancelariei secretarului de stat sau a instanţelor sau a uneia din campaniile electorale”, a declarat presei oficialul, care este republican şi susţinător al lui Donald Trump.

Echipa actualului preşedinte se bazează pe răsturnarea rezultatelor în parlamentele unor state unde republicanii sunt majoritari, afirmă trei surse ale Reuters care cunosc planurile respective. În obiectiv sunt în primul rând Michigan şi Pennsylvania, dar chiar dacă Donald Trump ar fi declarat câştigător în aceste state, nu va fi suficient pentru a trece pe primul loc, în faţa lui Biden, în Colegiul Electoral.

Premierul indian a dezvoltat relații foarte apropiate cu Donald Trump

India şi Statele Unite s-au apropiat în timpul preşedinţiei lui Donald Trump în contextul eforturilor celor două ţări de a contracara expansiunea influenţei militare şi economice a Chinei în regiune. Premierul indian construise relaţii apropiate cu Donald Trump, împreună cu care a participat la două mitinguri, la Houston şi în Gujarat.

Premierul indian Narendra Modi a avut o convorbire telefonică cu preşedintele ales al SUA, Joe Biden.

Modi l-a felicitat pe Biden pentru victorie, despre care a afirmat că arată forţa democraţiei americane, şi s-a angajat să dezvolte în continuare legăturile strategice dintre cele două ţări, transmite miercuri Reuters.

Modi îi trimisese iniţial lui Biden un mesaj de felicitare pe reţelele sociale la scurt timp după ce proiecţiile canalelor TV americane îl indicaseră pe acesta câştigător al alegerilor de la 3 noiembrie, chiar dacă preşedintele Donald Trump a refuzat să-şi accepte înfrângerea.

Modi a continuat cu un apel telefonic pentru a-l felicita pe Biden şi a-şi reafirma angajamentul faţă de parteneriatul strategic dintre cele două mari democraţii, conform unei postări pe Twitter.

„Prim-ministrul Modi l-a felicitat călduros pe preşedintele ales Biden pentru alegerea sa, calificând-o drept o dovadă a tăriei şi rezilienţei tradiţiilor democratice în Statele Unite”, a indicat Ministerul de Externe de la New Delhi.

Modi construise relaţii apropiate cu Trump, împreună cu care a participat la două mitinguri, la Houston şi în Gujarat, iar criticii săi spuneau că a fost foarte aproape de a susţine oficial candidatura acestuia, ceea ce, în opinia lor, putea dăuna perspectivele Indiei sub o administraţie americană democrată.