Este război total în Parlament. Ultima alianță a celor de la PSD pare să răstoarne toate calculele. Social democrații au suplimentat ordinea de zi a Comisiei Juridice din Camera Deputailor cu două proiecte ale celor de la USR. Este vorba despre iniţiativa Fără penali în funcţii publice şi abrogarea legii recursului compensatoriu, dezvăluie surse politice, conform adevarul.ro.

Cei de la USR au condiţionat votarea Guvernului Orban de adoptarea celor două proiecte de legi, plus alegerea primarilor în două tururi.

Majoritatea conjuncturală PSD-UDMR-ProRomânia a respins ieri suplimentarea ordinii de zi a Camerei Deputaţilor cu cele trei proiecte cerute de USR: fără penali în funcţii publice, alegerea primarilor în două tururi şi abrogarea recursului compensatoriu.

Șeful ProRomânia, Victor Ponta, spune că nu există nicio alianţă PSD – ProRomânia – UDMR – Minorităţi . ”Este doar o lecţie pentru USR care, din aroganţă sau din ignoranţă , nu inteleg să işi respecte electoratul şi regulile democratice”, a scris Ponta pe o rețea de socializare.

Formarea unei majorităţi pentru votarea Guvernului Orban e un obiectiv mai greu de atins decât adoptarea moţiunii de cenzură. Condiţiile impuse de USR nu pot fi îndeplinite din cauza aritmeticii parlamentare, iar Victor Ponta, cheia majorităţii, nu pare dispus la concesii.