Răsturnare de situație în Europa! SUA s-au răzgândit. Ucraina nu va mai primi ajutorul promis

Președintele american Joe Biden și-a arătat sprijinul față de Ucraina, Statele Unite ale Americii fiind pregătite să trimită în Marea Neagră două nave de război. Acestea erau programate să treacă strâmboarea Bosfor în zilele de 14 și 15 aprilie.

La o zi după ce președintele american a avut o discuție telefonică cu omologul său rus, Vladimir Putin, navele de război americane au fost întoarse din drum. Oficialii de la Ankara au confirmat că SUA nu au mai solicitat acordul pentru tranzitarea strâmtorilor Bosfor și Dardanele, așa cum prevede convenția de la Montreaux, din 1936. Mai mult decât atât, agenția de presă Anadolu a anunțat că toate manevrele de săptămâna aceasta au fost anulate, capitala Turciei primind zero explicații din partea parteneriatului american.

Întoarcerea navelor de război americane ridică multe semne de întrebare. Ultima mișcare a SUA a provocat mulți analiști să se întrebe dacă nu carecumva Ucraina a fost lăsate la cheremul Rusiei, notează gândul.ro.

De ce se dorea trimiterea de nave de război în Marea Neagră

Creșterea tensiunii dintre Ucraina și Rusia a pus pe jar întreaga lume. SUA au dorit inițial să trimită aceste nave de război pentru a arăta un semnal puternic de sprijin față de Kiev. Convorbirea telefonică dintre cei doi conducători de stat a schimbat acest lucru.

Amintim că Rusia a trimis la granița ruso-ucraineană aproape 100 de mii de soldați. Vladimir Putin spune despre aceștia că nu reprezintă o amenințare și că, de fapt, fac parte dintr-un exercițiu militar programat. Un fost ambasador american la Moscova avertizează cu privire la tensiunile din Europa și spune că dacă acestea vor mai crește, vor culmina cu un nou război. El cataloghează armatele celor două țări drept ”armate formidabile”.

Președintele Ucrainei a declarat, zilele trecute, că se așteaptă ca Rusia să atace oricând.

Sursă foto: Dreamstime