Avocatul familiei Alexandrei Măceşanu le-a cerut procurorilor DIICOT să-i dea detalii despre ce s-a întâmplat cu cenuşa găsită din butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă. Apărătorul spune că va contesta raportul medico-legal și expertiza antropologică făcute de INML și vrea o contraexpertiză. Gheorghe Dincă a fost arestat în dosarul privind răpirea şi uciderea Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu, două fete din Olt. Dincă le-a mărturisit anchetatorilor că le-a răpit, sechestrat şi ucis pe cele două fete. Despre Alexandra, Dincă a spus că după ce a omorât-o, i-a ars cadavrul într-un butoiu din curtea casei sale. În cazul Luizei, suspectul a declarat că după ce i-a ars cadavrul, i-a aruncat cenuşa şi resturile în liziera unei pădure de la marginea oraşului Caracal, transmite romaniatv.net.

Anchetatorii au găsit, în butoiul invocat de Dincă, cenuşă, fragmente de oase şi dinţi, iar analizele efectuate de Institutul de Medicină Legală Bucureşti au arătat că, în proporţie de 99,93%, acestea aparţin Alexandrei Măceşanu.

De asemenea, anchetatorii au găsit, la indicaţiile lui Dincă, la liziera unei păduri din Caracal, în saci, cenuşă şi resturi de oase, însă analizele legiştilor de la Bucureşti nu au putut stabili dacă acestea aparţin Luizei Melencu. Anchetatorii de la Bucureşti au cerut ajutorul FBI pentru stabilirea ADN-ului în cazul oaselor găsite în pădure.

Joi, magistraţii au decis prelungirea mandatului său cu încă 30 de zile, după cum a anunţat avocatul lui Dincă.