Alina Bica a mai scăpat de un dosar. Completul de 5 judecători de la Înalta Curte a admis, marți dimineța, solicitarea fostei şefe DIICOT și a desființat sentința de 4 ani de închisoare primită de de Alina Bica în dosarul Ovidiu Tender & Adrian Videanu. Decizia de astăzi este este definitivă. Astfel, este vorba despre o sentința definitivă la 4 ani de închisoare, dată în iunie 2018 de un complet de 5 judecători. Decizia în acest caz fusese luată cu majoritate de 4-1.

„Fixează termen la 20 mai 2019, ora 9:00, Sala Secțiilor Unite, pentru rejudecarea apelurilor declarate de inculpata Bica Alina Mihaela și de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr. 1057 din 29 noiembrie 2016, pronunțată de Înalte Curte de Casație și Justiție – Secția Penală în dosarul nr. 2471/1/2015, numai în ceea ce privește soluția de condamnare a inculpatei pentru infracțiunea de favorizarea infractorului prevăzută de art. 269 alin.1 Cod penal. Menține celelalte dispoziții ale deciziei penale atacate”, se arată în minuta care precizează că instanța a anulat toate formele de executare dispuse în acest caz.

Solicitarea vine după ce avocatul fostei șefe DIICOT a cerut desființarea sentinței definitive de condamnare a clientei sale și rejudecarea apelui. Concluzii similare a pus și procurorul de ședința.
Cererea avocatului a fost făcută în baza deciziei CCR privind constituirea completurilor de 5 judecători, printr-o contestație în anulare, cale extraordinară de atac.