Astfel, Gabriela Firea a anunțat la Digi24 că va propune redeschiderea parcurilor și cimitirelor din București începând cu 15 mai, dacă măsurile de restricție vor fi relaxate.

Cu toate acestea, dacă parcurile vor fi redeschise, Firea a spus că trebuie luate măsuri de precauție în ceea ce privește distanțarea socială. Nu în ultimul rând, în ceea ce privește teatrele și sălile de spectacol, primarul general a spus: „nu pot să dau vești prea bune”.

Situația este încă incertă pentru 15 mai

După Paștele ortodox, românii au primit cu speranță anunțul președintelui: cel mai probabil starea de urgență nu va fi prelungită după data de 15 mai. Este adevărat, anunțul a venit de fondul unei stări de tensiune crescută din cauza faptului că populației i s-a indus că Paștele va reprezenta un dezastru al infecțiilor, fapt neconfirmat de realitate.

Numai că în ultimele zile au reapărut mesajele care ne transmit că situația nu este bună, că suntem în pericol. Pe scurt, că statul ar trebui să aibă grijă în continuare de felul cum traversăm strada. Astăzi a venit și o confirmare cu subiect și predicat: se ia în calcul prelungirea stării de urgență. A declarat-o șeful cancelarie primului ministru, Ionel Dancă, într-un interviu pentru Digi24.