ING Bank revine asupra unei decizii pe care o adoptase recent cu privire la condițiile de acordare a creditelor ipotecare.

Mai precis, după a crescut avansul creditului ipotecar de la 15% la 35%, banca a revenit și a operat o reducere de 10 procente, coborând avansul ce trebuie oferit pentru obținerea unui împrumut cu 25%.

Instituția de creditare precizase că adoptarea stării de urgență în România și creșterea gradului de incertitudine au stat la baza deciziei de a majora avansul pentru creditul ipotecar.

Vineri, ING Bank a anunțat pe site-ul propriu noua schimbare a condițiilor de creditare.

”O politică de creditare responsabilă”

”Condițiile pentru creditele imobiliare și de nevoi personale sunt reevaluate regulat. Astfel, în urma trecerii de la stare de urgență la stare de alertă și a relaxării restricțiilor de mobilitate, actualizăm avansul necesar pentru credite imobiliare de la 35% la 25%.

În continuare, vom evalua condițiile de creditare pentru a păstra o politică de creditare responsabilă”, a precizat banca.

Trebuie precizat că un avans prea mare impus de condițiile de creditare se dovedește adeseori, în lipsa banilor, una din piedicile majore pentru cei care încearcă să obțină un credit.