„De două-trei săptămâni unii încearcă să creeze o distanţă sau să inventeze că între Rareş Bogdan şi mine ar fi o dispută. Este total fals. Relaţia mea cu Rareş Bogdan este o relaţie nu numai de camaraderie, este o relaţie de prietenie, este o relaţie corectă, este o relaţie de dialog permanent, de consultare permanentă şi nu cred că cei care încearcă să bage băţul în gard au în vreun fel dreptate”, a delcarat Ludovic Orban, la Digi24.

El a admis că a omis să îl invite pe Rareş Bogdan la evenimentul de la Cotroceni, însă nu a fost din cauza unei răciri sau distanţări de acesta. Cât despre declaraţia europarlamentarului că „a fost bun în campanie”, Orban susţine că a fost o declaraţie la cald.

„Părerea mea este că a fost o declaraţie făcută la cald. Probabil şi-ar fi dorit să vină la Cotroceni şi am simţit o oarecare nemulţumire. Recunosc, nici nu m-am gândit la Rareş Bogdan şi dintr-un alt motiv, pentru că era reuniunea PPE la San Sebastian, la care se pregătea strategia de negociere în Parlamentul European pentru toate poziţiile europene şi pentru poziţiile din cadrul Parlamentul European şi nici nu ştiam dacă Rareş este sau nu în ţară la momentul respectiv, nici nu m-am gândit să îl invit. Dar nu a fost o omisiune care să fie legată de vreo răcire a relaţiei, dimpotrivă. (…) Nu există nici cel mai mic motiv şi cei care folosesc anumite declaraţii, le folosesc fără să aibă vreun fundament.

După ce delegaţiile partidelor din Opoziţie au semnat pactul, preşedintelui Klaus Iohannis, la Cotroceni, au apărut mai multe reacţii în spaţiul public din cauza faptului că nu s-a aflat acolo şi Rareş Bogdan. El a declarat apoi, la România TV că nu a fost invitat şi că nu este sigur dacă şeful său îl place:

„Nu am fost invitat de liderul partidului (n.r. – la Palatul Cotroceni). Nu știu dacă mă place sau nu… mă place, dar a considerat că trebuie să fie alții acolo. Eu am fost bun în campanie, asta e. Nu contează, mergem înainte.”

Rareş Bogdan a declarat apoi că a lămurit cu şeful PNL episodul de la Cotroceni şi că nu s-a simţit nici supărat și nici jignit.