Victor Ponta, liderul Pro România, a dat o serie de informații înaintea zilei de luni, când Viorica Dăncilă va afla de la Călin Popescu Tăriceanu dacă rămâne sau nu alături de ea. Deși nu a spus explicit, Ponta a lăsat să se înțeleagă că Pro România îl va susține pe Mircea Diaconu în cursa pentru Cotroceni.

El a spus că este foarte posibil ca ALDE să ia o decizie asemănătoare, însă totul se va stabili în următoarele 72 de ore.

„Eu i-am făcut o nedreptate lui Mircea Diaconu. El a primul ministru al Culturii din perioada USL și la două luni după aceea a avut problema aceea cu ANI. Eu nu l-am dat afară, dar a venit el la mine și mi-a zis că demisionează. După câțiva ani a câștigat procesul cu ANI. Eu am o datorie morală față de Mircea Diaconu. În 2014 m-am bucurat pentru el că a câștigat alegerile europarlamentare, chiar dacă eu eram PSD, el era independent. PSD a avut grijă să nu i se fure voturile în secțiile de votare.

Dacă îl vom susține sau nu, nu pot să decid eu singur, trebuie să mă consult și cu colegii mei, dar trebuie să vedem dacă și ALDE îl vor susține”, a spus Ponta.

El a susținut că nu știe ce va decide ALDE referitor la o eventuală coaliție.

„Știu că cei de la ALDE trebuie să decidă dacă mai stau într-o coaliție cu PSD. Lucrurile astea se vor decide în următoarele 72 de ore!”, a spus Victor Ponta, la România TV.