Premierul Viorica Dăncilă susține că cei care au semnat moțiunea de cenzură se vor răzgândi și consideră că nimeni de la cele două partide nu vrea să demisioneze. De asemenea, liderul social-democraților este de părere că această moțiune este făcută doar din „rațiuni electorale”.

”O parte din cei care au semnat moțiunea mă aștept să răzgândească la vot. Cred că așteptările unora au fost altele. Au văzut că președintele României și-a propus, alături de PNL, să treacă această moțiune, dar în momentul în care faci asta doar din rațiuni electorale, doar pentru că este campanie electorală (…) Cred că mulți se vor răzgândi pentru că după vot ajung în colegiile lor și vor da ochii cu primarii, cu cei din conducerea locală. Nimeni nu a ajuns parlamentar pe cont propriu, iar primarii când vor vedea că nu mai vin banii îi vor întreba de ce au făcut asta, ce aduce bun.

Am văzut că partidele de opoziție vor alegeri anticipate, iar dacă pică acest Guvern, așa cum susțin președintele și PNL, putem merge și la anticipate, dar vă spun că nimeni nu vrea să demisioneze. Acestea sunt doar declarații politice, nici cei de la PNL nu vor demisiona, nici cei de la PSD.”, a spus Viorica Dăncilă, la Adevărul Live.