Deși înmormântarea interlopului Emi Pian ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă în jurul orei prânzului, totul s-a schimbat radical duminică dimineață. Mai exact, forțele MAI au desfășurat o mobilizare fără precedent în condițiile în care la înmormântare erau așteptați peste 1000 de oameni.

Noua situația a stârnit controverse în condițiile restricțiilor impuse pentru prevenirea răspândirii COVID-19, așa că familia a decis ca procesiunea de înmormântare să aibă loc mult mai rapid.

Astfel, deși înmormântarea trebuia să aibe loc la ora 13, aceasta are loc, de fapt,  în aceste momente.

Potrivit Antenei 3, cortegiul funerar este format din aproximativ 35 de oameni. De asemenea, jandarmii sunt prezenți și nu lasă alte persoane să se alăture cortegiului.

Sorin Ovidiu Bălan, jurnalist de investigații, a precizat că cel mai probabil a existat o negociere între forțele de ordine și Dudieni, în curusl nopții, pentru ca înmormântarea să aibă loc mai rapid iar procesiunea să se desfășoare în ordine.

Cum a murit Emi Pian

Întreg scandalul a pornit de la agresiunea asupra lui Emi Pian făcută de Gheorghe Richard Emilian. Suspectul se află la ora actuală în Arestul Poliției Capitalei. Acesta va fi dus la mandat pentru arestare.

În prezent, un tânăr din clanul Rinu, care a fost și el rănit în altercație, este considerat suspectul principal în cazul uciderii interlopului Emi Pian și a fost audiat la Serviciul Omoruri din Capitală.

Se pare că și rul evenimtenlor a decurs rapid. Astfel, în noaptea crimei, cei doi, alături de mai mulți prieteni, s-ar fi întâlnit la o partidă de barbut undeva în cartierul Giulești.

Ținând cont de faptul că o persoană de la un alt clan cu camătă nu poate fi împrumutată altui clan, pentru jocul de barbut, agresorul i-ar fi reproșat lui Emi Pian faptul că de mai multă vreme împrumuta astfel oameni de pe teritoriul deja acaparat de el.

De asemenea acesta i-a mai reproșat și că nu este prima dată, motiv pentru care ar trebui să înceteze. Atunci Emi Pian i-ar fi făcut semn unui ”locotenent” al său. El a adus o bâtă și a pornit bătaia.

La scurt timp după încăierare, Emi Pian a ajuns înjunghiat la spital, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru el, potrivit antena3.ro.