Chestorul Liviu Vasilescu, fost inspector general al Poliţiei Române, a fost numit, joi, la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA). Vasilescu a demisionat de la şefia Poliţiei Române după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

”Începând de azi, 27 mai, prin numirea la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie a domnului Liviu Vasilescu, chestor principal de poliţie, în vârstă de 53 de ani, se face încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituţii puternice şi eficiente. Este vorba despre un poliţist cu o vastă experienţă operativă şi managerială (30 de ani în Poliţia Română), o persoană respectată în sistem”, a transmis, joi seară, Ministerul Afaferilor Interne. (MAI)

Liviu Vasilescu, noul șef al DGA

MAI a precizat că, timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, noul director general al DGA a lucrat în domeniul combaterii criminalităţii organizate (liniile de muncă antidrog şi prinderi în flagrant), ocupând funcţii de conducere timp de 5 ani, coordonând acţiuni operative importante, finalizate cu rezultate deosebite.

”Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română (DOS), dezvoltând practic această structură la un nivel comparabil cu structuri similare din alte state. De asemenea, pentru ocuparea funcţiei de Director General Adjunct al Direcţiei Generale Anticorupţie, a fost numită doamna Manuela Elena Popescu, comisar- şef, în vârstă de 45 de ani”, a mai transmis MAI.

Liviu Vasilescu şi-a anunţat retragerea de la conducerea Poliţiei Române, la 1 septembrie 2020, după ce a fost filmat când s-a întâlnit cu membri ai clanului Duduianu înaintea ceremoniei de înmormântare a lui Emi Pian.

După apariţia imaginilor în spaţiul public, Liviu Vasilescu a afirmat că a fost ”un demers care este absolut legal, făcut cu bună credinţă”.

Ulterior, IGPR a transmis un comunicat de presă cu ”clarificări”, care însă au nemulţumit şi mai mult opinia publică şi poliţiştii.