El este noul șef al Cancelariei prim-ministrului! A fost numit în mod oficial azi, 7 decembrie

Fostul prefect al Clujului, liberalul Mircea Abrudean, a fost numit în mod oficial în funcția de șef al Cancelariei prim-ministrului României, notează gazatadecluj.ro.

Tot azi, vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Marian Neacșu,  a fost numit în funcția de șef al Secretariatului General al Guvernului. Anterior, acesta a fost secretar general în Partidul Social Democrat (PSD), fiind și condamnat definitiv în 2016 pentru conflict de interese. Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis să îi dea o pedeapsă de șase luni de închisoare cu suspendare pentru fapta sa. Totuși, acesta a fost reabilitat.

Amintim că Marian Neacșu a fost unul dintre greii din PSD care au intrat în conflict cu Liviu Dragnea în anul 2017, atunci când acesta încă era lider al social-democraților. Ulterior, Marian Neacșu a plecat la Pro România.

Cine este Mircea Abrudean

Potrivit CV-ului depus, noul șef al Cancelariei prim-ministrului a absolvit Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, ulterior studiind la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Mircea Abrudean este licențiat în Relații internaționale și studii europene și are un masterat în Managementul proiectelor obținut de la Școala Națională de Științe Politice și Administrative din București.

În ceea ce privește experiența profesională, acesta a fost delegat oficial al Consiliului Județean Cluj la Bruxelles timp de trei luni (iulie 2006 – octombrie 2006),  inspector de specialitate la Consiliul Județean Cluj (august 2004 – iunie 2008), consilier informare la Ministerul Educației (august 2008-decembrie 2008), șef al cabinetului senatorial (ianuarie 2009-decembrie 2012), director de proiect la CNTEE Transelectrica (ianuarie 2013-octombrie 2014), administrator la SIAB Development (octombrie 2008 – noiembrie 2019), președintele Consiliului de Administrație al TETAROM (aprilie 2017 – noiembrie 2019), consilier superior la Primăria Municipiului Câmpia Turzii (decembrie 2019) și prefect al județului Cluj din decembrie 2019.