Florin Cîțu l-a dat afară pe Octavian Berceanu! Decizia, publicată în Monitorul Oficial fără niciun avertisment

În documentul publicat luni, 20 septembrie, se arată că Octavian Berceanu este eliberat din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii Naţionale de Mediu. Astfel, atribuţiile sale vor fi preluate de comisarul general adjunct Alexandru Lucian Vasile, până la numirea unui nou şef al Gărzii de Mediu.

„Mulţumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu”, a scris Octavian Berceanu pe pagina sa de socializare.

De asemenea, acesta a postat și o poză cu decizia publicată în Monitorul Oficial.

Octavian Berceanu îl critică pe Florin Cîțu

Totodată, Berceanu a susținut și că nu a fost avertizat înaintea deciziei luate de Florin Cîțu. Potrivit acestuia, faptul că a fost eliberat din funcție fără să fie anunțat „denotă foarte multă instabilitate”.

„Am observat și îi mulțumesc. Probabil o să știe domnia sa ce să facă astfel încât Garda de Mediu să aibă rezultate la fel de bune. Cred că e un aspect politic. Statistic rezultatele sunt cele mai bune de 20 de ani.

Nu ma fost anunțat că o să fiu demis. Niciodată nu mi-a reproșat ceva domnul Cîțu. Indirect poate că am avut păreri în spațiul public.

Asta denotă foarte multă instabilitate indusă în instituțiile statului. Sunt comisari sub mine care au lucrat sub presiune politică”, a declarat  Berceanu, la Digi24.

Echipele de control ale GNM au aplicat amenzi în valoare de 73,89 milioane de lei

Echipele de control ale Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au aplicat, în primele opt luni ale anului, amenzi în valoare de 73,89 milioane de lei, în creştere cu 43,6% faţă de acelaşi interval din 2020, potrivit datelor din raportul periodic publicat de instituţie.

Conform datelor centralizate, în perioada 1 ianuarie – 31 august 2021, numărul inspecţiilor realizate la nivel naţional, în domeniul controlului poluării şi al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate, a fost de 24.112, cu 10,78% mai mare comparativ cu primele opt luni ale anului anterior, când au fost înregistrate 21.765 controale.

Raportul GNM arată că, până la finele lunii august, au fost emise 1.227 de avertismente (faţă de 1.257, în primele opt luni din 2020), 263 de dispoziţii privind sistarea activităţii (faţă de 189, în aceeaşi perioadă a anului precedent) şi cinci decizii de încetare a activităţii (comparativ cu niciuna, în 2020).

Sursă foto: stiripescurt.ro