Ministrul Energiei, Anton Anton, a anunţat luni că se gândeşte să devină prosumer, el precizând că are un acoperiş orientat către Sud perfect pentru montarea panourilor solare.

„Ştiţi de multă vreme, toată lumea mă întreabă cât plătesc pe gaze, cât plătesc la lumină. Nu vreau să vă spun. Şi nu vreau să spun cât pentru că plătesc extrem de puţin. Eu am predat o viaţă întreagă economia de energie. Asta am predat. Şi asta facem. Sigur că din când în când soţia mea, care e mai economă decât mine, mai strigă la mine să mai sing un bec, dar sigur, programul ăsta cu panourile fotovoltaice şi cu prosumerul, pentru că de fapt aici este câştigul, este un program la care eu personal aş dori să particip. Probabil că mă voi înscrie când va începe. Dar m-am gândit şi ne-am sfătuit şi cred că avem toate condiţiile să participăm din punct de vedere al structurii casei. Deci am aşa un acoperiş către Sud perfect pentru montarea panourilor solare”, a spus Anton Anton.

El a precizat că acesta este un program important pentru români pentru că prosumerii aduc o schimbare fundamentală în concepţia generală de producţie a energiei electrice.

„În apropierea zilei de 1 mai vom lansa şi programul de montat celule fotovoltaice pentru cetăţeni. Avem un buget de 130 de milioane de euro, avem deja ghidul de finanţare finalizat şi avem parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Ne dorim ca foarte mulţi dintre români să poate să îşi monteze aceste celule fotovoltaice, pentru ca avem putere instalată de 3 kilowaţi, asta înseamnă că poţi să asiguri consumul echipamentelor din propria gospodărie”, a precizat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.