Rareș Bogdan, care ocupă primul loc pe lista PNL pentru alegerile europarlamentare a vorbit astăzi de proiectul liberalilor în ceea ce privește pensiile speciale.

„Obligatoriu pentru PNL ca in primele 30 de zile cand am ajuns la putere sa eliminăm pensiile speciale. Nu poți să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an. Când are unul pensie de 300, 450 de milioane și este angajat și la stat, ăstia 80% se angajează în ministere, companii naționale și au ieșit la pensie la 45, 46 de ani și au și salariu din bugetul public. Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”, a declarat Rareș Bogdan.

Prin afirmațiile de astăzi, fostul jurnalist pare să confirme speculațiile din ultima perioadă care spun că el nu se va limita la mandatul de europarlamentar, ci că ar viza o funcție mult mai importantă în PNL.

Amintim faptul că în ultimele săptămâni s-a speculat faptul că Bogdan ar urma, pentru început, să îl înlocuiască pe Cristian Bușoi la conducerea PNL București, iar după o perioadă chiar să preia conducerea centrală a partidului.