Rareș Bogdan trage semnalul de alarmă și avertizează că neînțelegerile dintre consilierii locali ai partidelor care formează alianța aflată la guvernare ar putea genera costuri foarte mari pentru bucureșteni.

”Nu trebuie să ajungă nicio instituție din subordinea Primăriei în incapacitate de plată”, avertizează prim-vicepreședintele PNL.

Rareș Bogdan trage semnalul de alarmă: Este obligatoriu să ne punem la masă!

Prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, susține că USR-PLUS şi primarul general Nicuşor Dan vor ajunge, în perioada imediat următoare, la o înţelegere, iar bugetul Capitalei va fi votat.

Bogdan a precizat că primarul general nu are probleme de comunicare cu PNL, în contextul în care lideri USR-PLUS, precum ministrul Cristian Ghinea, l-au acuzat pe Dan că refuză dialogul.

„Primul lucru pe care vreau să vi-l spun este că bugetul va trece. Vreau să îi felicit pe colegii mei, în frunte cu Stelian Bujduveanu, viceprimarul nostru, şi pe toţi cei 12 consilieri generali PNL pentru felul în care au înțeles să fie alături de bucureșteni şi şi-au luat rolul în serios, fiind cât se poate de raționali şi de pozitivi.

Chiar dacă s-a întâmplat acea nesincronizare şi cei 17 consilieri USR-PLUS au blocat, pentru moment, bugetul, în aceste zile Nicușor Dan poartă discuții. Chiar azi au avut loc discuții cu reprezentanții USR-PLUS.

Pe baza discuțiilor, care vor avea loc şi mâine, se va ajunge la o situație foarte clară, în care bugetul se va vota… Aţi văzut poziţia premierului Cîţu, care a cerut același lucru, ca lucrurile să nu se blocheze, pentru că vor fi mult mai greu de deblocat, cu mult mai multe costuri.

”Noi, liberalii, nu-i putem reproșa”

Tocmai din acest motiv nu trebuie să ajungă nicio instituție din subordinea Primăriei în incapacitate de plată sau în blocaj de plată din cauza situaţiei create.

Este obligatoriu să ne punem la masă şi să votăm bugetul. Este o chestiune de comunicare.

Sunt de acord cu dânșii că nu trebuie să creștem din pix absolut nimic.

În același timp, trebuie să vedem dacă în cele șase săptămâni în care s-au purtat negocierile pe buget, la care a participat şi viceprimarul USR-PLUS Horia Tomescu şi viceprimarul PNL Stelian Bujduveanu, lucrurile au arătat într-un anumit fel şi cu o seară înainte a avut loc acea conferința de presă şi s-a întâmplat blocajul respectiv.

Important este să încheiem subiectul pentru că bucureștenii nu au nevoie de certuri şi de nesincronizări, ci de funcționarea Primăria Capitalei şi de schimbarea în bine a Bucureștiului(…).

Dacă-l întrebați pe viceprimarul liberal Bujduveanu, pe Violeta Alexandru, șefa Organizației PNL București, pe Ludovic Orban…vreau să vă spun că Nicușor Dan comunică…

Acum, dacă Nicușor Dan a avut o problemă de comunicare cu Vlad Voiculescu sau cu altcineva … cel puțin în ceea ce ne privește pe noi, liberalii, nu-i putem reproșa că nu comunică.

De câte ori a apelat la miniștrii Guvernului, la Alexandru Nazare, la prim-ministru, a avut ușa deschisă”, a spus prim-vicepreședintele PNL, potrivit antena3.ro.

Gabriela Firea se arată sceptică

În schimb, prim-vicepreședintele PSD, fost primar general, Gabriela Firea, s-a arătat sceptică în privința unei rezolvări rapide a crizei.

„Dacă nu se va da votul pe cele 7 miliarde (propunerea de buget a lui Nicușor Dan, n.r.)…Iată-mă acum şi avocatului lui Nicuşor Dan. Asta este viața…

Dacă nu se vor aproba cele 7 miliarde, cheltuielile se vor restrânge dramatic.

Primele vor fi subvențiile la transportul public și la termoficare.

Asta înseamnă cu un bilet de autobuz va putea să ajungă la 5-6 lei iar factura la întreținere va putea să ajungă de 3-4 ori mai mare”, a spus Gabriela Firea, potrivit sursei citate.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea.