Rareș Bogdan îl critică pe Boloș

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, într-un interviu pentru HotNews, că PNL nu se iubește cu PSD. Chiar și așa, el spune că liberalii nu rup coaliția de guvernare „mâine-poimâine”. Bogdan a afirmat că PNL își dorește să aibă aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, susținut de toată dreapta.

Rareș Bogdan nu este de acord cu măsura ministrului Finanțelor, Marcel Boloș, privind introducerea avertizorilor de integritate. Prin această metodă, populația poate primi recompense dacă sesizează ANAF împotriva celor care fac evaziune fiscală.

„Încă există frică în societatea românească, încă stafia asta care a nenorocit familii. Lucrurile astea au rămas în mentalitatea tatălui meu, mamei, transmise mie ca nepot și astea sunt în mentalitatea multora. Stai, mă, nene, stop! Tocmai am dat câteva ciomege în cap companiilor private din România în ultimele luni. Și ne pregătim să mai dăm câteva în ianuarie când vom resimți măsurile luate de noi” – a spus Rareș Bogdan, în interviul care a avut loc miercuri, 22 noiembrie 2023, la Strasbourg

Ce spune Rareș Bogdan despre vizita lui Iohannis în Africa

Europarlamentarul s-a referit și la călătoria în Africa a lui Klaus Iohannis și la „glumele și atacurile din media pe subiectul Hakuna Matata”.

„Să știți că (n.r. – Iohannis) face eforturi să fim (n.r. – în Schengen). Președintele Iohannis, care a fost foarte criticat pe pentru acest periplu african, a făcut niște lucruri acolo pe care o să le aflăm cu siguranță, pas cu pas, în stilul domniei sale, dar foarte importante pentru economia României. Am văzut și glumele și atacurile din media pe subiectul Hakuna Matata. Vă asigur că are destule griji. Singurul lucru pe care îl reproșez este că, inclusiv colegii mei și cu mine, n-am ieșit mai devreme să explic cât de importantă este intrarea (n.r. – în Africa).

Eurodeputatul consideră că este favorabil României că tema aderării țării noastre la Schengen e pe ordinea de zi a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI). Acesta este programat pe 5 decembrie 2023. El spune că chiar dacă Austria se va opune din nou, România va putea ataca legal decizia la CJUE. Bogdan a declarat că PNL se opune eventualei creșteri de impozit pe salariile peste 5.000 de lei. El a mai spus că nu crede în sintagma lui Iliescu „sărac și cinstit” și că vrea să introducă o nouă sintagmă în politică bogat și cinstit”.