După ce a fost criticat de ALDE de tendințe totalitare, eurodeputatul Rareș Bogdan își susține în continuare demersul de modificare a Constituţiei în sensul introducerii mandatului imperativ pentru toţi aleşii. Ales zilele trecute prim-vicepreşedinte al PNL, fostul jurnalist vrea intezicerea traseismului politic.

„Susțin în continuare ca un adevărat CANCER politic al României este TRASEISMUL POLITIC. Normal că nu le convine celor din ALDE, sunt un partid format din oameni care au fugit, atunci la constituire dar și ulterior, bună parte dintre senatorii și deputații lor au intrat pe listele altor partide in Parlament, din alte 3 partide. Da, sustin in continuare interzicerea TRASEISMULUI politic, pleci, mai ales daca esti votat pe lista unui partid politic, ca deputat, senator, europarlamentar ITI pierzi automat mandatul castigat pe lista acelui partid. Asa mi se pare normal, si spun asta oricat de mult voi fi atacat. Da, sustin introducerea mandatului IMPERATIV la deputati, senatori, primari, europarlamentari”, scrie Rareş Bogdan pe Facebook.

Explicaţia lui Rareş Bogdan vine după ce Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE, a denunţat o „tentaţie a totalitarismului la PNL.