Cristian Bușoi, fostul președinte al PNL București, a demisionat din funcția respectivă în urma unor reproșuri care i s-au adus în legătură cu rezultatele foarte slabe obținute de filială la alegerile trecute, dar și la cele europarlamentare, precum și o înțelegere pe care a făcut-o înainte de campania electorală.

Mai exact, în momentul în care Rareș Bogdan a devenit membru al PNL, la nivelul conducerii partidului s-a decis ca acesta să preia de la Bușoi șefia celei mai importante organizații a partidului, fostul președinte urmând să primească un loc pe lista pentru europarlamentare.

„Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clară, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a spus Rareș Bogdan,  înainte de ședința PNL.

Spre surprinderea participanților la ședință, însă, numirea lui Rareș Bogdan nu s-a mai produs luni. Orban însuși va conduce interimar filiala București până când se va finaliza analiza și el va decide cine ce funcții ocupă, susțin surse participante la ședința PNL.

”La nivelul municipiului Bucureşti din, 7 preşedinţi, preşedintele PNL Bucureşti și 5 preşedinţi de sectoare au decis să-și depună demisia de onoare în urma rezultatului obţinut de PNL în Bucureşti. De asemenea, un al şaptelea preşedinte care nu şi-a prezentat demisia fost demis din funcție prin votul BPN. BPN a luat decizia de dizolvare a Biroului Permanent pe Bucureşti și a BP pe toate sectoarele. BPN m-a mandatat pe mine, ca preşedinte al PNL, ca în termen de două săptămâni să formulez o propunere de relansare a PNL în Bucureşti și, de asemenea, să propun preşedinte interimar pe Bucureşti și cei 6 presedinţi pe sectoare de la nivelul Bucureștiului”, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după reuniunea Biroului Executiv al partidului, citat de Digi24.ro.