Cine va fi viitorul președinte al României, potrivit lui Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a vorbit luni despre alegerile prezidențiale. Liberalul a anunțat cine, în opinia sa, va deveni președintele României la alegerile din 2024.

Potrivit spuselor sale, liderul PNL, Nicolae Ciucă, va fi președintele României anul viitor, iar el, personal „îl aleg 100%”.

„Vă fac o dezvăluire. Vă rog să păstrați această înregistrare. Nicolae Ciucă va fi președintele României. Va conveni tuturor, inclusiv PSD-ului. Țineți minte asta!

Spun acest lucru bazându-mă pe profilul său internațional, pe bunul său simț, pe echilibru. Până și PSD l-ar accepta”, a spus Rareș Bogdan.

El a mai precizat că Nicolae Ciucă va fi președintele PNL până în decembrie 2024, atunci când „îl vom conduce la Palatul Cotroceni”.

Nicolae Ciucă dă asigurări că liberalii nu vor da înapoi de la nicio responsabilitate

Amintim că, președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că nu s-a luat o decizie la nivel de partid cu privire la candidatura sa la prezidențiale. Cu toate acestea, el a subliniat că nu se dă înapoi de la nicio responsabilitate și că „nu poți să ceri unui partid să vină să câștige alegerile și președintele partidului să se dea la o parte”.

El a mai spus că atunci când va veni vremea, „vom vorbi despre toate”.

De asemenea, în cadrul întâlnirii Ligii Aleșilor Locali PNL din regiunea Sud-Vest Oltenia de la Slatina el a punctat că PNL are cea mai valoroasă resursă umană. Nicolae Ciucă a spus că liberalii au capacitatea, potențialul și „poate să își asume abordarea și câștigarea alegerilor în 2024, pornind inclusiv de la premisa rezultatelor din ciclul electoral trecut”

Cu toate acestea el a precizat că la acest moment nu s-a stabilit nimic, pentru că o astfel de decizie se ia în forurile partidului. Când va exista o decizie la nivel de partid, atunci „o vom anunța”.

Pe de altă parte, liderul PNL a spus „cu certitudine”, fiind întrebat despre posibilitatea unei candidaturi a sa la Președinția României, că PNL nu se dă înapoi de la nicio responsabilitate.

Întrebat dacă el ar fi o locomotivă pentru PNL, Ciucă a spus tocmai de aceea nu există o decizie, pentru că „urmează să facem analize, să facem măsurători și în funcție de toate aceste date vom lua o decizie”.