Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan a recunoscut pentru România TV că a discutat luni dimineaţa cu Vasile Blaga şi Dacian Cioloş, ca nişte viitori parteneri de guvernare, în urma unei fotografii apărute în presă. El spune că Partidul Naţional Liberal îşi doreşte alegeri anticipate şi că liberalii ar fi îndreptăţiţi să nominalizeze premierul.

”Ne-am salutat, am stat de vorbă preț de un minut, două, nu mai mult. Fotografia este de azi. Am vorbit ca niște viitori parteneri de guvernare. […] Domnul Klaus Iohannis va câștiga în fața oricărui adversar. Are în spate cel mai puternic partid din România, plus milioane de români. Noi am vrea adversar, în turul 2, de dreapta. Dacă ajunge cu stânga, în turul 2, ca câștiga cu 70-75%, pe când cu un reprezentant al dreptei ar lua 65%. Premier va fi reprezentatul celui mai puternic partid. PNL are, în sondaje, 30%, Alianța USR – PLUS are 23%. Noi ne dorim anticipate după alegerile prezidențiale”, a spus Rareș Bogdan.

Liberalul a vorbit şi despre ce funcţie de conducere ar putea primi în curând în partid. ”Accept orice funcție pentru a susține PNL și candidatura lui Klaus Iohannis. Probabil colegii mei din PNL, în frunte cu Ludovic Orban, doresc să îmi ofere și o poziție în partid, dincolo de cea din spațiul public”, a mai precizat Rareş Bogdan.