Rareș Bogdan a fost ales noul prim-vicepreședinte al PNL. Ludovic Orban l-a lăudat şi a spus că ”promovările excepţionale se fac după rezultate excepţionale”. Din noua sa funcţie, Rareş Bogdan a cerut, în faţa Consiliului Naţional al partidului, ca PNL să nu primească primari și consilieri locali ai PSD în rândurile sale. Mai mult, Bogdan a dat ordin ca partidul să obțină, de unul singur, cel puțin 35% la alegerile parlamentare din 2020, pentru că astfel PNL va pune condițiile pentru viitoarea coaliție guvernamentală.

”Suntem obligați să câștigăm alegerile parlamentare cu cel puțin 35%, singuri. Vă rog să nu îi primiți în partidul nostru, ferecați ușile PNL pentru orice ales local al PSD. Nu au ce căuta în PNL! Îi vom zdrobi! Acum sunt praf și pulbere, noi suntem în creștere și vom fi și mai puternici. Nu avem nevoie de niciun aliat. În jurul PNL și în condițiile PNL se va face viitoarea coaliție guvernamentală. Cheia o reprezintă alegerile prezidențiale. Klaus Iohannis să câștige al doilea mandat.”, a declarat Rareș Bogdan.

El a mai spus că este onorat şi emoţionat cum a fost şi pe data de 14 martie, atunci când liberalii l-au primit în mijlocul lor: ”Vreau să-mi permiteţi să fac o plecăciune în faţa celor peste 200.000 de membri şi a celor peste 2,5 milioane de români care ne-au acordat votul, astfel încât am devenit partidul numărul unu al României.”